Coivu Native

Meidän Coivu Native -huilumme valmistetaan laadukkaasta kotimaisesta koivusta ja tyyliltään ne ovat alkuperäisamerikkalaisia huiluja (engl. Native American Flute). Huiluja on saatavilla useissa eri sävellajeissa.

Sopraano – korkea, kirkas ja energisoiva. Saatavilla sävellajissa C.

Tenori – helposti lähestyttävä ja aloittelija ystävällinen. Erinoimainen ensimmäiseksi huiluksi. Saatavilla sävellajeissa A ja F#.

Basso – matala ja maadoittava. Voi olla haastava soitettava aloittelijalle isomman kokonsa puolesta. Saatavilla sävellajissa E.

Huilujemme hinnat löydät ’Tilaus’ -sivulta.

Tietoa alkuperäisamerikkalaisesta huilusta

Alkuperäisamerikkalainen huilu (engl. Native American Flute) on Pohjois-Amerikan keskitasangon alkuperäisväestön kansansoitin. Huilun varhais-rakenteellisesta kehityksestä ei ole tarkkaa tietoa, vaikka Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen tiedetään valmistaneen erilaisia huiluja jo tuhansia vuosia sitten. Vanhin varsinainen alkuperäisamerikkalainen huilu löydettiin vuonna 1823 Minnesotan osavaltiosta, jonka jälkeen alkoi nykyaikainen kehitys ja huilu levisi laajalle ympäri koko Pohjois-Amerikan.

Huilu on päätypuhalteinen, jossa puhallettava ilma kulkee suukappaleesta puhallusreiän kautta ohjatusti äänen synnyttävään särmään samalla tavoin kuin esimerkiksi eurooppalaisessa nokkahuilussa, joten puhtaan äänen tuottaminen on erityisen helppoa, jopa täysin aloittelijallekin. Nokkahuilusta poiketen kuitenkin alkuperäisamerikkalainen huilu on rakenteeltaan kaksikammioinen jotka on jaettu seinämällä erilleen. Puhaltaessa esikammioon syntyy paine, joka ohjautuu seinämän yli hatun alla kulkevaa matalaa ilmakanavaa pitkin särmään sekä äänikammioon synnyttäen huilulle ominaisen pehmeän ja voimakkaasti resonoivan äänen. Yhdessäkään toisessa maailman tunnetuista huiluista ei tavata samanlaista tekniikkaa äänen tuottamiseen. Huilussa on kuusi sormireikää, jotka muodostavat 3. sormireiän peitettynä (soittajasta katsottuna) pentatonisen molli-sävelasteikon, mutta soittimella on mahdollista soittaa myös useita asteikon ulkopuolisia säveliä, jopa täyden kromaattisen sävelasteikon Ääniala on 1.3 oktaavia matalimmasta sävelestä korkeimpaan.