Mikämaa yrityksenä

Mikämaa on vuonna 2018 perustettu yritys jonka toimialana on erilaisten puuhuilujen valmistaminen. Valmistamme tuotteemme valikoiduista ja laadukkaista puumateriaaleista 100% kotimaisena käsityönä. Vaikutamme Pohjois-Pohjanmaalla Oulun Hailuodossa, jossa on läsnä vahva käsityöläiskulttuuri.

Meidän huilumme

Jokainen huilumme on valmistettu käsityönä yksilöinä, rakkaudesta lajiin -periaatteella vahvalla läsnäololla. Viritämme huilumme sävelet viritysmittarilla tarkasti ns. konsertti vireeseen (A4=440 hz), jotta huilumme soisivat kauniisti ja puhtaasti minkä tahansa instrumentin kanssa. Suosimme erityisesti kotimaisia puulajeja (mm. koivu, leppä, haapa, pihlaja), mutta valmistamme erikoisempia yksilöitä sekä yksityiskohtia myös eksoottisemmista puulajeista (mm. mahonki, padauk, pähkinä). Takaamme huiluissamme parhaan laadun, huollon sekä puhtaan vireen ja soitettavuuden minkä tahansa instrumentin kanssa. Pintakäsittelemme jokaisen yksilön pellavaöljyllä, mehiläisvahalla sekä luonnollisella sellakkalla mahdollisimman kolhuja, kosteutta sekä käyttöä kestäviksi. Käytämme mahdollisuuden mukaan laadukkaita kierrätettyjä materiaaleja, esimerkiksi vanhoja raanuja joista valmistamme jokaiselle huilulle yksilöllisen ja käytännöllisen säilytys-/kuljetuspussin. Jokaisen huilun mukana tulee myös pieni opasvihkonen, josta voit opetella eri musiikillisia skaaloja joita hyödyntää erilaisissa musiikin suuntauksissa.

Miksi huiluja?

Vaikka huilut kuulostavat musiikissa kauniilta (myös nokkahuilu, vaikkakin monilla meistä on varmasti huonoja kokemuksia menneiltä kouluajoilta nokkahuilupakosta), niiden taian ymmärtää vasta itse keskittyen soitettaessa. Oma henkesi kulkee huilun lävitse puhaltaessa ja kuljettaa sinut jopa transsin kaltaisiin tiloihin. Voit sulkea silmäsi ja tuntea rauhoittavan sykkeesi sekä syntyvän paineen huilussa ja ilmavirran sormiesi päissä. Tulet osaksi soitinta ja henkesi kuljettaa kaunista musiikkia eteenpäin kuin itsestään. Huilu on myös ehdottomasti yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista soittimista tehdä musiikkia, jopa täysin aloittelijallekin. Samasta syystä koulujemme alaluokillakin nokkahuilulla musiikin opiskelu aloitetaan!

Tartu siis huiluun, rentoudu ja anna henkesi viedä!

Rakkain terveisin
Teemu & Essi
Mikämaa